Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2016 12:50 - кафето
Автор: almara Категория: Забавление   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                     К А Ф Е Т О

Пиенето на кафе е като постенето. Клетките в човешкото тяло се чистят благодарение на тъмното бобче, спира ги обаче млякото, както ни осведомява Юлиане Майснер:
        Кафето не само освежава, но е и здравословно, твърдят изследователи от университетите в Грац и Париж, то подтиква човешките клетки да се самопочистват, но животинските продукти като млякото потискат този процес, както пишат специализираните списания Plos Genetics и Cell Cycle.
        Изследваният ефект е същият както при постенето: "След 20 часа без храна много клетки в човешкото тяло започват да изгарят вредните вещества, за да печелят енергия", обяснява Франк Мадео от Университета в Грац. С това клетките се самоочистват, получава се нещо като молекулярно отвеждане на боклука /сметоизвозване/. Но не всеки човек обича да пости. Затова биолозите са подложили на изследване някои хранителни продукти за подобен ефект. В продължение на 6 години са изследвани хиляди утаечни продукти. Така, според Мадео, те показват същите реакции към постенето, като човешките клетки. Колегите им в Парижкия университет са извършили изпитания върху мишки, като са смесвали водата им с кафе. Както с кофеин, така и без.
          В лабораторията в Грац са направени допълнително опити по отношение на това, как въздействат животинските продукти  на ефекта на постенето. "В тези продукти се съдържа една аминокиселина, метионин, която пречи на клетките да се самопочистват", обяснява Мадео. Затова той препоръчва кафето да се пие чисто, или с мляко от растителни продукти. Опитите показали също, че утаечните култури , в  които метионинът драстично е намален, живеят по-дълго.
           "Този резултат съвпада с изследванията от САЩ: Там бе установено, че хората, които приемат много животинска храна, с по-голяма сигурност могат да заболеят от рак", казва Мадео. 
            Но той все пак не препоръчва веганска диета, а спазване на мярка в употребата на животинска хпана.

Berliner Zeitung 9.5. 2014 превод:Ив. Алмаджиева
        



Тагове:   здравословно,


Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: almara
Категория: Забавление
Прочетен: 68833
Постинги: 63
Коментари: 5
Гласове: 43
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930