Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2016 13:38 - Любими малки наркотици
Автор: almara Категория: Забавление   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
1




                        Любими малки наркотици

Не се чувствайте виновни, ако пиете вече втората си чашка, забравете, че от кафето ставате по-нервни, че от колата напълнявате, а към шоколада привиквате.

                                         Цигарите

                Без съмнение, пушенето е вреден порок. Може да е вярно, че цигарите след т о в а, след секс, обед или вечеря е последната наслада, която прави удоволствието пълно.Пушачите обичат да твърдят, че никотинът повишава способността им за мислене и концентрация. Но: пушенето увеличава риска от рак, ограбва силите на тялото ни, особено много ни лишава от витамини. Който пуши трябва да се съобрзява със следното:страсните пушачи (с повече от 20 изпушени цигари дневно)се нуждаят от близо 40% повече витамин С от непушачите. За всички, които не могат да се лишат от синкавия дим: 5 цигари дневно се смятат за сравнително безвредни. При това съдржащите по-малко никотин цигари с филтър са по-малко вредни от тези без филтър.

                                         Захарта

           Сладките неща могат да ни спасят от енергиен спад, те могат да подобрят настроението ни, но: те вредят на зъбите и фигурата ни. Захарта внася в тялото ни въглехидрати от чист вид, но никакви витамини, минерали и баластни вещества. Освен това, твърде високата консумация на захар повлиява нивото на инсулина, който започва да играе нагоре-надолу. Като следствие от това се стига до атаки от вълчи глад.
Естествените подсладители като мед и др. съдържат наистина малки количества витамини и минерални вещества, но въпреки това предизвикват кариес. Нашият съвет: дневно не повече от 200 захарни калории ( около  3 супени лъжици ). И да се консумират пълнозърнести продукти. Те съдържат много витамин В1, от който нашето тяло се нуждае за разграждане на захарта.

                                             Алкохолът

Виното, обикновено или пенливо, шампанско, гали нежно сърцето ни. И флиртът протича толкова елегантно, както салонен танц на гала представление. Тези, които се наслаждават редовно на чашка вино, получават по-рядко инфаркт, отколкото въздържателите. Червеното вино, с цвета на кръвта, е особено здравословно. Антоцианите, оцветяващите го в червено съставки, понижават нивото на холестерина. 0,15 л дневно за жените и 0,25 л за мъжете са абсолютно допустими. Бирата също служи за лекарство, съответно 0,3 л за жените и 0,5 л за мъжете дневно. Тя успокоява нервите и изплаква бъбреците. Но бъдете предпазливи с всички концентрати. Не само зарази калориите, но и заради опасността от привикване.

                                           Шоколадът

                Някои жени се чувсват толкова щастливи при консумация на шоколад, както при една нежна целувка. Те просто не могат  да устоят на хрупкавите кафяви плочки. Има дори жени, които съвсем сериозно твърдят, че по-скоро биха се отказали от секс, отколкото от шоклада.
Какво прави този продукт така съблазнителен?  - Добре нюансираната смес от мазнини и захар. Тя предизвиква чувсво на щастие у човека, стимулира образуването в тялото ни на вещества на щастието. Малко преди месечния цикъл женският организъм съдържа по-малко количество от тях, и жените започват да чувстват силно желание за шоколад. Битершоколадът, заради високото си съдържание  на какао има още две съставки (фенилехиламин-тиобромин), които предлагат нещо повече от наслада. Те действат възбуждащо. Битершоколадът (490 ккал на 100 г) е по-малко калоричен от млечния шоколад (550 ккал на 100г). Калориите се крият всъщност  предимно в прибавките от мляко и сметана.

                                  Кока- Кола

                 Леденостуденото, сладко изкушение. Най-любимото (безалкохолно) питие в света. Не само защото е толкова вкусно. Кофеинът, който колата съдържа, ускорява сърдечния ритъм и разширява кръвоносните съдове в мозъка. От нея ставаме по-бодри и започваме да мислим по-добре и по-комбинативно.  За здрави, възрастни хора един литър кола дневно не е опасна. Само не на екс! Това води направо до опиянение (бесен сърдечен ритъм и избиване на пот). Колата съдържа, за съжаление, много захар, 5 пълни супени лъжици ( 400 ккал) на литър. Така че, ако имате проблеми с теглото си, минете на Cola -light.

                                           Кафето

Денят започва истински едва след чашката кафе. Горещата кафява течност пришпорва още сънения ни мозък и ни напомня, че ни очаква един пълен с концентрация и издръжливост ден. От шварцкфето можем дори да отслабнем, тъй като от кофеина енергийната ни система работи по-бързо, а това изразходва калории. Четири чашки на ден (около1/2 л) обикновено не представляват проблем. Най-добре е да се пие след ядене. 

                                            Чаят

                 Англичаните, класическите консуматори на чай, са жилаво племе. Те не се задоволяват с моментна върхова форма, те искат цял ден да са на висота. Точно това предизвиква теинът, предимно този, съдържащ се в черния чай. Той не избухва като бомба, както е при кофеина, а се приема постепнно  от тялото ни. Чаят, освен това, се понася и по-добре от кафето. Може спокойно да се пият до осем чаши на ден. А който пие зелен чай, той предотвратява високо кръвно налягане и понижава нивото но холестерина.  Но тъй като чаят често съдържа пестициди, тези които го пият в големи количества е добре да прибягнат до еко-чай.

                Ние трябва да се научим, без чувство на вина, сами да си позволяваме някои удоволствия, да не подтискаме прастарите си инстинкти за наслада и удоволствие. Разбира се, ако го правим с чувство за мярка, това се превръща в чудесно лекарство за разграждане на стреса и ежедневните психически и физически натоварвания. Защото всичко, което в голяма доза е отрова, взето с мярка ни доставя радост, а това ни прави здрави.



превод: almara
















 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: almara
Категория: Забавление
Прочетен: 68686
Постинги: 63
Коментари: 5
Гласове: 43
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930